Vi søker

People Development Manager

I NAF har vi skilt på personalansvar og leveranseansvar i lederskapet, og har nå fem fagområdeledere som ivaretar det direkte personalansvaret. Disse tilhører et større tverrfaglig team som samlet har som oppgave å ta vare på folka våre og det vi trenger innen kompetanseheving, organisasjonsutvikling, lederutvikling og kultur. Vi tør å påstå at vi har rigget fremtidens HR-team og trenger nå én til rundt bordet.

Når vi forteller om hvordan det er å jobbe hos oss, får mange litt hakeslepp. Vi har utviklet oss mye for å møte fremtidens behov, og har laget en moderne arbeidsplass som vi er ekstremt stolte av, og som vi gleder oss til å dele med flere. Vi ønsker at folk skal elske å jobbe hos oss, og våre medarbeiderundersøkelser forteller at vi scorer svært høyt på dette.

Fagområde Dialog dekker per i dag oppgaver innen CRM, markedsføring og innholdsproduksjon. Som leder for fagområdet, har du det overordnede ansvaret for at NAF styrker sin kollektive kompetanse og videreutvikler ressurser innenfor disse fagene.

Dine hovedarbeidsoppgaver vil blant annet være:

• Ta vare på folka dine og være en trygg havn og god sparringpartner for dem

• Ivareta totalansvaret innenfor fagområdet for ressursutnyttelse, rekruttering og medarbeideroppfølging

• Jobbe på tvers av fagområder og team for å tilrettelegge og skape effektive og gode leveranser til beste for NAF

• Sørge for tilstrekkelig kompetanse internt innenfor fagfeltene, og være ansvarlig for eventuell innleie av spisskompetanse ved behov

Vår erfaring er at de beste prosessene utvikles når vi bygger dem selv, basert på NAFs behov og ønsker for fremtiden. Som en del av teamet vårt, vil du få muligheten til å bidra eller lede initiativ på tvers av organisasjonen og ha en sentral rolle i videreutviklingen av fremtidens HR.

Du vil lykkes best dersom du:

• Er trygg og forståelsesfull med sterke lederegenskaper

• Er motiverende, empatisk og menneskeorientert, og føler at du selv har lykkes når du gjør andre gode

• Har høyere utdanning på masternivå, gjerne innenfor markedsføring/CRM/content, HR eller ledelse

• Har god innsikt og interesse for hva som rører seg i bransjen, både innen HR og fagfeltene tilhørende ditt fagområde

• Relevant erfaring kan kompensere for utdanningskrav

Du må kunne være tydelig i dine forventninger til de rundt deg og ta eget initiativ for å få ting til å skje. Du liker å forstå hva andre drives av og bygger fortrolige relasjoner med kollegaer på alle nivåer i organisasjonen. Det spiller ingen rolle om du er A-, eller B-menneske, men du må definitivt være et medmenneske.

Hva kan NAF tilby deg?

• En spennende jobb i en organisasjon med høyt ambisjonsnivå

• Flat struktur, korte beslutningsveier og tillitsbasert ledelsesfilosofi

• Ingen tradisjonelle budsjetter som hemmer gode idéer

• Tverrfaglige team der alle drar i samme retning

• Sosiale og hyggelige kollegaer som finner på mye gøy sammen

Bli med på reisen

Vil du jobbe med oss?

Vår ambisjon er å utvikle intuitive og tidsbesparende løsninger for folk på farta. Derfor skal vi ikke sløse med din tid. Send oss en kort mail hvor du beskriver kort en leveranse du er stolt av og gjør oss nysgjerrige på hvorfor du ønsker å jobbe med oss.

Så møtes vi kanskje for en kaffe. På en kafé, hos oss i våre nye lokaler eller en kort spasertur. Skulle interessen være gjensidig så håndterer vi det formelle i neste runde. Vi er selvsagt diskré i prosessen og vi ansetter fortløpende.

Send din søknad

Har du spørsmål om stillingen?

Mariam Hamzaoui

Fagområdeleder Tjenesteutvikling

93 00 65 87
Ansatte diskuterer løsninger
Ikke overbevist enda

Se hvordan det er å jobbe i NAF